Κολοκυθάκια με κιμά μαζί με πιπεριές γεμιστές & κρέμα ένα πιάτο ιδιαίτερο και πολύ πολύ νόστιμο στο τραπέζι μας,για να το απολαύσουμε!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Κολοκυθάκια με κιμά & κρέμα 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 4 άτομα
4 κολοκυθάκια
4 πιπεριές κέρατο
500 γρ κιμάς μόσχου
αλάτι -πιπέρι- ρίγανη κατά προσέγγιση
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές ρύζι καρολίνα
1 κούπα νερό
Για την σάλτσα
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
2-3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό από το φαγητό
1 κούπα νερό
Τον χυμό ενός λεμονιού
1 κρόκο αυγού προαιρετικά
Αλάτι - πιπέρι
Άνηθος ψιλοκομμένος για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξύνουμε πλένουμε και κόβουμε στην μέση κατά μήκος τα κολοκυθάκια,αφαιρούμε το εσωτερικό τους ώστε να γίνουν σαν βάρκες. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά,τα αφαιρούμε από το νερό και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Πλένουμε και χαράζουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους,και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι τεφάλ βάζουμε το κρεμμύδι τριμμένο το σκόρδο και τον κιμά, και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει. Γεμίζουμε με αυτόν τα κολοκυθάκια.
Στο τηγάνι τώρα στον λίγο κιμά που μας περίσσεψε ρίχνουμε το ρύζι,1/4 κούπας νερό και καρυκεύματα αν χρειαστεί και το αφήνουμε στην φωτιά να πιει τα υγρά του. Με αυτήν την γέμιση γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε κι αυτές στο ταψί μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1,5 κούπα νερό το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 3/4 της ώρας ανάλογα τον φούρνο.
Σάλτσα
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και υγρά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε διαλυμένο σε νερό το κορν φλάουρ,το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια τα καρυκεύματα τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Στο κατέβασμα προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και χτυπάμε για ένα λεπτό με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρουμε σε πιάτο τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και περιχύνουμε την σάλτσα. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο!!!
Σημείωση/ Σε δίαιτα το πιάτο θα πρέπει να το φάμε χωρίς την σάλτσα του. Ή εναλλακτικά στην σάλτσα δεν θα βάλουμε βούτυρο και αυγό,και δεν θα προσθέσουμε στο γεύμα μας άλλου είδους λιπαρά όπως τυρί και λάδι στην σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Zucchini with minced meat with stuffed peppers & cream a special dish and very delicious on our table to enjoy !!!
Let's see the recipe !!!
👩Zucchini with minced meat and cream👩
Recipe Maria Karanikola
Recipe Helen Dimi
Materials for 4 people
4 zucchini
4 horn peppers
500 g of minced meat
salt-aprican-like approx
1 onion dry
1-2 cloves of garlic
5-6 tablespoons of olive oil
5 tablespoons of Carolina rice
1 cup of water
For the sauce
1 tablespoon of butter or butter
2-3 tablespoons of cornflaur
1 cup of broth from food
1 cup of water
The juice of a lemon
1 egg yolk optional
Salt Pepper
Anise chopped for serving
Implementation
Rinse and wash in the middle along the courgettes, remove the interior to make them like boats. Pour in boiling water for 3-4 minutes, remove them from the water and put them in a pan.
Wash and chop the peppers, remove the seeds, and leave them aside.
In a frying pan we put the onion garlic and minced meat, and sauté well. Add 1 cup of water, salt and spices and let it boil. We stuff the zucchini with it.
In the pan now, in the little mince that we overwhelm, pour the rice, 1/4 cup water and spices if necessary and let it into the fire to drink its liquids. With this stuffing fill the peppers and put them on our baking pan. Then add the olive oil, 1.5 cups of water, cover it with aluminum foil and bake at 200 degrees for about 3/4 hours depending on the oven.
Sauce
We take broth from food and liquids and put them in a pan.
Add the corn flakes dissolved in water, butter and stir well.
Then season the lemon juice and let the sauce tie.
Add the egg yolk to the drop and squeeze for one minute with the raspberries.
Serve the zucchini, pepper and dish in the sauce. Pour chopped dill !!!
Note / In a diet the dish should be eaten without its sauce. Or alternatively in the sauce we will not put butter and egg, and we will not add to our meal other fat like cheese and oil in the salad.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Κολοκυθάκια με κιμά & κρέμα 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 4 άτομα
4 κολοκυθάκια
4 πιπεριές κέρατο
500 γρ κιμάς μόσχου
αλάτι -πιπέρι- ρίγανη κατά προσέγγιση
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές ρύζι καρολίνα
1 κούπα νερό
Για την σάλτσα
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
2-3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό από το φαγητό
1 κούπα νερό
Τον χυμό ενός λεμονιού
1 κρόκο αυγού προαιρετικά
Αλάτι - πιπέρι
Άνηθος ψιλοκομμένος για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξύνουμε πλένουμε και κόβουμε στην μέση κατά μήκος τα κολοκυθάκια,αφαιρούμε το εσωτερικό τους ώστε να γίνουν σαν βάρκες. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά,τα αφαιρούμε από το νερό και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Πλένουμε και χαράζουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους,και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι τεφάλ βάζουμε το κρεμμύδι τριμμένο το σκόρδο και τον κιμά, και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει. Γεμίζουμε με αυτόν τα κολοκυθάκια.
Στο τηγάνι τώρα στον λίγο κιμά που μας περίσσεψε ρίχνουμε το ρύζι,1/4 κούπας νερό και καρυκεύματα αν χρειαστεί και το αφήνουμε στην φωτιά να πιει τα υγρά του. Με αυτήν την γέμιση γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε κι αυτές στο ταψί μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1,5 κούπα νερό το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 3/4 της ώρας ανάλογα τον φούρνο.
Σάλτσα
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και υγρά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε διαλυμένο σε νερό το κορν φλάουρ,το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια τα καρυκεύματα τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Στο κατέβασμα προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και χτυπάμε για ένα λεπτό με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρουμε σε πιάτο τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και περιχύνουμε την σάλτσα. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο!!!
Σημείωση/ Σε δίαιτα το πιάτο θα πρέπει να το φάμε χωρίς την σάλτσα του. Ή εναλλακτικά στην σάλτσα δεν θα βάλουμε βούτυρο και αυγό,και δεν θα προσθέσουμε στο γεύμα μας άλλου είδους λιπαρά όπως τυρί και λάδι στην σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Zucchini with minced meat with stuffed peppers & cream a special dish and very delicious on our table to enjoy !!!
Let's see the recipe !!!
👩Zucchini with minced meat and cream👩
Recipe Maria Karanikola
Recipe Helen Dimi
Materials for 4 people
4 zucchini
4 horn peppers
500 g of minced meat
salt-aprican-like approx
1 onion dry
1-2 cloves of garlic
5-6 tablespoons of olive oil
5 tablespoons of Carolina rice
1 cup of water
For the sauce
1 tablespoon of butter or butter
2-3 tablespoons of cornflaur
1 cup of broth from food
1 cup of water
The juice of a lemon
1 egg yolk optional
Salt Pepper
Anise chopped for serving
Implementation
Rinse and wash in the middle along the courgettes, remove the interior to make them like boats. Pour in boiling water for 3-4 minutes, remove them from the water and put them in a pan.
Wash and chop the peppers, remove the seeds, and leave them aside.
In a frying pan we put the onion garlic and minced meat, and sauté well. Add 1 cup of water, salt and spices and let it boil. We stuff the zucchini with it.
In the pan now, in the little mince that we overwhelm, pour the rice, 1/4 cup water and spices if necessary and let it into the fire to drink its liquids. With this stuffing fill the peppers and put them on our baking pan. Then add the olive oil, 1.5 cups of water, cover it with aluminum foil and bake at 200 degrees for about 3/4 hours depending on the oven.
Sauce
We take broth from food and liquids and put them in a pan.
Add the corn flakes dissolved in water, butter and stir well.
Then season the lemon juice and let the sauce tie.
Add the egg yolk to the drop and squeeze for one minute with the raspberries.
Serve the zucchini, pepper and dish in the sauce. Pour chopped dill !!!
Note / In a diet the dish should be eaten without its sauce. Or alternatively in the sauce we will not put butter and egg, and we will not add to our meal other fat like cheese and oil in the salad.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου