Μια ωραία τάρτα με άγρια βατόμουρα για το πρωινό ή απογευματινό καφέ μας, που είναι κατάλληλη για όσους κάνουν δίαιτα!!!
Ας δούμε τον τρόπο εκτέλεσης βήμα βήμα μέσα από την συνταγή!!!
👩🍳Τάρτα με άγρια βατόμουρα 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά ζύμης 8 ατόμων
300 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη στέβιας baking (Μικρή του γλυκού)
ή 3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλική
100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κουταλιά νερό
1 αυγό
Υλικά γέμισης
1 κούπα γάλα 0% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 stick βανίλιας
1 κουτάλι μικρό ζάχαρη στέβια ( την θέλω άγλυκη) Την βάζουμε κατά προσέγγιση.
Για το στόλισμα
2 κούπες κρέμα φυτική σαντιγί χτυπημένη
Άγρια βατόμουρα κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη τάρτας
Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, την ζάχαρη το βούτυρο λιωμένο και το τρίβουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το αυγό με το νερό και δουλεύουμε το μείγμα έως να πετύχουμε μια συμπαγή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι ανάλογα.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα,ώστε να την μεταφέρουμε ποιο εύκολα και να μην σπάσει.
Την στρώνουμε σε ταψί για τάρτες διαμέτρου 23 εκατοστών,και την τρυπάμε με ένα πηρούνι σε 4-5 σημεία ώστε να μην φουσκώσει παραπάνω από όσο θέλουμε.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σημείωση. Από το περίσευμα ζύμης κόβουμε με κουπ πατ σχέδια και τα ψήνουμε κι αυτά ανάλογα με το πάχος τους.
Ετοιμάζουμε όσο ψήνεται την γέμιση.
Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι την βανίλια και την ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σε 3-4 λεπτά είναι έτοιμη.
Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με μίξερ και όταν διογκωθεί την βάζουμε στο ψυγείο.
Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Συναρμολόγηση γλυκού
Μέσα στην τάρτα βάζουμε την κρέμα βανίλιας, και από πάνω στολίζουμε με την σαντιγί, τα αστέρια ζύμης και τα βατόμουρα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να διατηρηθεί δροσερή ως το σερβίρισμα!!!
Καλή επιτυχία!
A nice tart with wild berries for our breakfast or afternoon coffee, which is suitable for those who are on a diet !!!
Let's see how to perform step by step recipe !!!
👩Tard with wild berries 👩
Recipe Helen Dimi
Dough materials for 8 people
300 grams of whole wheat flour or flour for all uses
1 tablespoon steaked steak baking sugar (Little sweet)
or 3 tablespoons of crystal sugar
100 grams of vegetable margarine or butter
1 tablespoon of water
1 egg
Filling materials
1 cup of milk 0% fat
4 tablespoons semolina fine
1 vanilla stick
1 spoon of small stewed sugar (I want her sweet) We put it approximately.
For decoration
2 cups of vegetable cream whipped cream
Wild berries approximately
Implementation
Prepare the dough dough
Put in a bowl the flour, the sugar the butter melted and rub it with the fingers. Add the egg to the water and work the mixture until a solid dough is obtained that does not stick to the hands.
If necessary add water or flour accordingly.
Leave the dough covered for 15 minutes to rest and open it on a sheet of paper with the roller on a label so we can carry it easily and not break.
Place it in a baking pan for 23 cm in diameter, and drill it with a fork in 4-5 points so that it does not inflate more than we want.
Bake it at 200 degrees in the air for 12-15 minutes depending on the oven.
Note. From the dough exfoliation, cut with a bunch of patterns and bake them according to their thickness.
Prepare as long as the filling is baked.
In a small saucepan, warm the milk, pour the semolina into vanilla and sugar and mix continuously until it thickens.
In 3-4 minutes it's ready.
Beat the whipped cream with a mixer and, when it is swollen, put it in the refrigerator.
Wash the blueberries thoroughly and leave them on absorbent paper to drain.
Assembling sweet
Inside the tart we put the vanilla cream, and over the top with the whipped cream, the dough stars and the blueberries. Let it in the fridge keep cool until served !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Ας δούμε τον τρόπο εκτέλεσης βήμα βήμα μέσα από την συνταγή!!!
👩🍳Τάρτα με άγρια βατόμουρα 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά ζύμης 8 ατόμων
300 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη στέβιας baking (Μικρή του γλυκού)
ή 3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλική
100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κουταλιά νερό
1 αυγό
Υλικά γέμισης
1 κούπα γάλα 0% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 stick βανίλιας
1 κουτάλι μικρό ζάχαρη στέβια ( την θέλω άγλυκη) Την βάζουμε κατά προσέγγιση.
Για το στόλισμα
2 κούπες κρέμα φυτική σαντιγί χτυπημένη
Άγρια βατόμουρα κατά προσέγγιση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη τάρτας
Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, την ζάχαρη το βούτυρο λιωμένο και το τρίβουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το αυγό με το νερό και δουλεύουμε το μείγμα έως να πετύχουμε μια συμπαγή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι ανάλογα.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα,ώστε να την μεταφέρουμε ποιο εύκολα και να μην σπάσει.
Την στρώνουμε σε ταψί για τάρτες διαμέτρου 23 εκατοστών,και την τρυπάμε με ένα πηρούνι σε 4-5 σημεία ώστε να μην φουσκώσει παραπάνω από όσο θέλουμε.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σημείωση. Από το περίσευμα ζύμης κόβουμε με κουπ πατ σχέδια και τα ψήνουμε κι αυτά ανάλογα με το πάχος τους.
Ετοιμάζουμε όσο ψήνεται την γέμιση.
Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι την βανίλια και την ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σε 3-4 λεπτά είναι έτοιμη.
Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με μίξερ και όταν διογκωθεί την βάζουμε στο ψυγείο.
Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Συναρμολόγηση γλυκού
Μέσα στην τάρτα βάζουμε την κρέμα βανίλιας, και από πάνω στολίζουμε με την σαντιγί, τα αστέρια ζύμης και τα βατόμουρα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να διατηρηθεί δροσερή ως το σερβίρισμα!!!
Καλή επιτυχία!
A nice tart with wild berries for our breakfast or afternoon coffee, which is suitable for those who are on a diet !!!
Let's see how to perform step by step recipe !!!
👩Tard with wild berries 👩
Recipe Helen Dimi
Dough materials for 8 people
300 grams of whole wheat flour or flour for all uses
1 tablespoon steaked steak baking sugar (Little sweet)
or 3 tablespoons of crystal sugar
100 grams of vegetable margarine or butter
1 tablespoon of water
1 egg
Filling materials
1 cup of milk 0% fat
4 tablespoons semolina fine
1 vanilla stick
1 spoon of small stewed sugar (I want her sweet) We put it approximately.
For decoration
2 cups of vegetable cream whipped cream
Wild berries approximately
Implementation
Prepare the dough dough
Put in a bowl the flour, the sugar the butter melted and rub it with the fingers. Add the egg to the water and work the mixture until a solid dough is obtained that does not stick to the hands.
If necessary add water or flour accordingly.
Leave the dough covered for 15 minutes to rest and open it on a sheet of paper with the roller on a label so we can carry it easily and not break.
Place it in a baking pan for 23 cm in diameter, and drill it with a fork in 4-5 points so that it does not inflate more than we want.
Bake it at 200 degrees in the air for 12-15 minutes depending on the oven.
Note. From the dough exfoliation, cut with a bunch of patterns and bake them according to their thickness.
Prepare as long as the filling is baked.
In a small saucepan, warm the milk, pour the semolina into vanilla and sugar and mix continuously until it thickens.
In 3-4 minutes it's ready.
Beat the whipped cream with a mixer and, when it is swollen, put it in the refrigerator.
Wash the blueberries thoroughly and leave them on absorbent paper to drain.
Assembling sweet
Inside the tart we put the vanilla cream, and over the top with the whipped cream, the dough stars and the blueberries. Let it in the fridge keep cool until served !!!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου