Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μακαρόνια ρολό με σπανάκι και τυριά - Macaroni roll with spinach and cheeses

Σπαγγέτι ρολό με σπανάκι και τυριά ένα πολύ όμορφο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι μας, και για να δελεάσει τα μικρά παιδιά ώστε να γευθούν το σπανάκι!!!














👩‍🍳Μακαρόνια ρολό με σπανάκι και τυριά 👩‍🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

250 γραμμάρια μακαρόνια παστίτσιου Ν.2
3 αυγά
Αλάτι - Πιπέρι κατά προσέγγιση
500 γραμμάρια σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι
150 γραμμάρια τυρί γκούντα

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο να κολλήσουν και τα αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω το σπανάκι
Σοτάρω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο, μαζί προσθέτω ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον άνηθο και στην συνέχεια το σπανάκι. Χαμηλώνω τη φωτιά και το σιγοβραζω μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά,λίγα λεπτά.

Τρίβω τα τυριά και τα χωρίζω σε δύο μέρη
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το αλατοπίπερο  και ανακατεύω τα μακαρόνια, το σπανάκι και τα μισά τυριά.
Σε μια μακρόστενη φόρμα βάζω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα που περνάω με λάδι και βάζω τα μακαρόνια φροντίζοντας να τα στρώσω και να απλωθούν χωρίς να είναι τσαλακωμένα μεταξύ τους.
Τα  έχω τυλιγμένα στη λαδόκολλα σε ρολό ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους, και τα ψήνω 25 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφού έχει περάσει η ώρα και έχει σταθεροποιηθεί στο φούρνο το ρολό, ανοίγω τη λαδόκολλα βάζω επάνω τα υπόλοιπα τυριά και τα αφήνω 7 -8 λεπτά να λιώσουν.
Σε 15 - 20 λεπτά αφού τα βγάλω από τον φούρνο κόβω το ρολό μου και σερβίρω!!!
Καλή επιτυχία!














Macaroni roll with spinach and cheeses a very nice dish for our daily table, and to entice young children to taste the spinach !!!

👩 Macaroni roll with spinach and cheeses 👩
Recipe Maria Karanikola

Materials

250 grams of pasta spaghetti N.2
3 eggs
Salt - Pepper Approx
500 grams of spinach
1 large onion
4-5 fresh onions
1/2 bunch of dill
Olive oil
200 grams of spicy ginger
200 grams of kefalotyri
150 grams of gouda cheese

Implementation

I cook the spaghetti according to the instructions of the package, I put a minimum of olive oil to stick and leave it aside.
I prepare the spinach
Saute the onion finely chopped with a little olive oil, add chopped fresh onions and then spinach. I lower the heat and simmer it until it has no liquids, just a few minutes.

I cheese the cheese and split it into two parts
In a large bowl, I knock the eggs with the salt pepper and mix the spaghetti, spinach and half cheeses.
In an elongated form, I put a large piece of baking paper with oil and I put the spaghetti on top of them, making sure to lay them and spread without being wrinkled with each other.
I have wrapped them in rolls to keep their shape, and bake them for 25-30 minutes at 180 degrees.

After the time has elapsed and the roller has stabilized in the oven, I open the labels and put the remaining cheeses on them and leave them for 7-8 minutes to melt.
In 15 - 20 minutes after I take them out of the oven I cut my roll and serve !!!
Good luck!


Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου