Γκόρντον μπλου με σάλτσα μανιτάρια στο Κυριακάτικο τραπέζι μας,ιδιαίτερο πιάτο και νοστιμότατο!!!
👩🍳Γκόρντον μπλου με σάλτσα μανιτάρια👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα χοιρινό ή κοτόπουλο κατάλληλα για σνίτσελ
Ζαμπόν ή γαλοπούλα σε φέτες
Κίτρινο τυρί σε φέτες
2 αυγά
3-4 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπα φραυγανιά
Αλάτι - πιπέρι
2 μέτριες πατάτες
Αλάτι
ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
αλάτι - πιπέρι- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τα φιλέτα κυκλικά με μαχαίρι για να γίνουν στρόγγυλα,τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μέσα από μια φέτα κίτρινο τυρί - γαλοπούλα και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με την βοήθεια οδοντογλυφίδας.
Τα περνάμε τα φιλέτα πρώτα από αλεύρι, μετά από χτυπημένο αυγό και μετά από φρυγανιά ώστε να γίνει το πανάρισμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλά τις βάζουμε μέσα τις αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε δίπλα στις πατάτες στην άκρη τα φιλέτα τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο,και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν ψηθεί το φαγητό λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες να σοταριστούν μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα καρυκεύματα και την αφήνουμε να δέσει.
Σερβίρουμε το γκόρντον μπλου με τις πατέτες και δίπλα την σάλτσα μανιταριών!
Σημείωση/ Τα περίσσια κομμάτια κρέατος τα περνάμε από πολυκόφτη και τα φτιάχνουμε κιμά για να τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλο φαγητό.
Το φαγητό δεν ενδείκνειται σε όσους προσέχουν την διατροφή τους,διότι περιέχει πολλά λιπαρά.
Καλή επιτυχία!
Gordon blue with mushroom sauce on our Sunday table, special dish and delicious !!!
👩Gordon blue with mushroom sauce👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 2 people
4 fillets of pork or chicken suitable for schnitzel
Ham or sliced turkey
Yellow cheese in slices
2 eggs
3-4 tablespoons flour
1/2 cup of raspberries
Salt Pepper
2 medium potatoes
Salt
olive oil
200 grams of fresh mushrooms
1 tablespoon of butter
1/2 box of cream
salt - pepper - nutmeg
Implementation
Cut the fillets circularly with a knife to make them round, wash them and dry them on absorbent paper.
Salt the pepper, add a slice of yellow cheese - turkey and close in a crescent moon with a toothpick.
We pass the fillets first with flour, after beaten egg and after toasting to make the panning. Leave them in the refrigerator for a while to tighten.
Clean and wash the potatoes. Roll on a baking sheet baking it in salt, add the olive oil and stir well.
Place next to the potatoes on the edge of the fillets sprinkle with olive oil, and bake at 200 degrees in the air for 40-45 minutes depending on the oven.
When the food is cooked just before serving, we prepare the sauce.
In a pan, let the olive oil warm and add the mushrooms in slices to sauté for a few minutes. Add the cream to the condiments and let it bind.
Serve the gordon blue with the pâtés and next to the mushroom sauce!
Note / The extra pieces of meat are passed through a multi-cutter and made minced meat to use for another meal.
Food is not suitable for those who care for their diet because it contains a lot of fat.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Γκόρντον μπλου με σάλτσα μανιτάρια👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα χοιρινό ή κοτόπουλο κατάλληλα για σνίτσελ
Ζαμπόν ή γαλοπούλα σε φέτες
Κίτρινο τυρί σε φέτες
2 αυγά
3-4 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπα φραυγανιά
Αλάτι - πιπέρι
2 μέτριες πατάτες
Αλάτι
ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
αλάτι - πιπέρι- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τα φιλέτα κυκλικά με μαχαίρι για να γίνουν στρόγγυλα,τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μέσα από μια φέτα κίτρινο τυρί - γαλοπούλα και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με την βοήθεια οδοντογλυφίδας.
Τα περνάμε τα φιλέτα πρώτα από αλεύρι, μετά από χτυπημένο αυγό και μετά από φρυγανιά ώστε να γίνει το πανάρισμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλά τις βάζουμε μέσα τις αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε δίπλα στις πατάτες στην άκρη τα φιλέτα τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο,και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν ψηθεί το φαγητό λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες να σοταριστούν μερικά λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα καρυκεύματα και την αφήνουμε να δέσει.
Σερβίρουμε το γκόρντον μπλου με τις πατέτες και δίπλα την σάλτσα μανιταριών!
Σημείωση/ Τα περίσσια κομμάτια κρέατος τα περνάμε από πολυκόφτη και τα φτιάχνουμε κιμά για να τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλο φαγητό.
Το φαγητό δεν ενδείκνειται σε όσους προσέχουν την διατροφή τους,διότι περιέχει πολλά λιπαρά.
Καλή επιτυχία!
Gordon blue with mushroom sauce on our Sunday table, special dish and delicious !!!
👩Gordon blue with mushroom sauce👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 2 people
4 fillets of pork or chicken suitable for schnitzel
Ham or sliced turkey
Yellow cheese in slices
2 eggs
3-4 tablespoons flour
1/2 cup of raspberries
Salt Pepper
2 medium potatoes
Salt
olive oil
200 grams of fresh mushrooms
1 tablespoon of butter
1/2 box of cream
salt - pepper - nutmeg
Implementation
Cut the fillets circularly with a knife to make them round, wash them and dry them on absorbent paper.
Salt the pepper, add a slice of yellow cheese - turkey and close in a crescent moon with a toothpick.
We pass the fillets first with flour, after beaten egg and after toasting to make the panning. Leave them in the refrigerator for a while to tighten.
Clean and wash the potatoes. Roll on a baking sheet baking it in salt, add the olive oil and stir well.
Place next to the potatoes on the edge of the fillets sprinkle with olive oil, and bake at 200 degrees in the air for 40-45 minutes depending on the oven.
When the food is cooked just before serving, we prepare the sauce.
In a pan, let the olive oil warm and add the mushrooms in slices to sauté for a few minutes. Add the cream to the condiments and let it bind.
Serve the gordon blue with the pâtés and next to the mushroom sauce!
Note / The extra pieces of meat are passed through a multi-cutter and made minced meat to use for another meal.
Food is not suitable for those who care for their diet because it contains a lot of fat.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου