Λάχανα πουλίμ λάχανα ...στον επέραν μαχαλάν...
Από αφορμή της ποντιακής συνταγής που παντρεύουν μαζί το λάχανο ή τα παραπούλια του λάχανου με φασόλια, έφτιαξα την συνταγή μου φασόλια σε φωλιά κόκκινου λάχανου...
Ας δούμε την συνταγή!!!
👩🍳Φασόλια σε φωλιά κόκκινου λάχανου 👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 2 μερίδες
1 κούπα βρασμένα φασόλια
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
Κομμάτια κόκκινου ή άσπρου λάχανου χωρίς τα κοτσάνια ( 1 λάχανο μικρό)
Αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1-2 καρότα ολόκληρα
1 κομμάτι κομμένης σελινόριζας και λίγα φύλλα σέλινου
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε να βράσουμε τα φασόλια με την γνωστή διαδικασία.
Τα έχουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε για 5 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό,και στην συνέχεια τα βράζουμε σε χύτρα 15 λεπτά ανάλογα με τον τύπο της χύτρας,τα θέλουμε καλά βρασμένα αλλά όχι χυλωμένα.
Σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι με 2 σκελίδες σκόρδου,προσθέτουμε τα κομμάτια του λάχανου συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι πιπέρι 1-2 καρότα ολόκληρα,και 1 κομμάτι κομμένης σελινόριζας,
Στην συνέχεια ρίχνουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται να βράσει το φαγητό μας.
5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του βρασμού προσθέτουμε φύλλα σέλινου για να αφήσουν το άρωμα τους, και τα βρασμένα φασόλια χωρίς να ανακατέψουμε.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας κι αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να μείνει με τα αρώματα του.
Στην σύνθεση του πιάτου μας σερβίρουμε το λάχανο που το δίνουμε σχήμα φωλιάς και μέσα της προσθέτουμε τα φασόλια μας.Με κουπ πατ κόβουμε σχέδια της αρεσκείας μας και στολίζουμε.
Σημείωση/
Το φαγητό αυτό είναι ποντιακής προέλευσης το μαγειρεύουν συνήθως με κόκκινα φασόλια.Υπάρχει και η παραλλαγή του που μπορεί να μαγειρευτεί από το περίσσευμα της φασολάδας μας,ή απλά βραστών φασολιών που θα έχουμε έτοιμα.
Καλή επιτυχία!!!
Crab cabbage cabbage ... in the sheepskin ...
On the occasion of the Pontian recipe that marries the cabbage or beetroot beans together, I made my recipe beans in a red cabbage nest ...
Let's see the recipe !!!
👩 Beans in red cabbage 👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 2 servings
1 cup cooked beans
1/4 cup olive oil
1 large red onion
2 cloves of garlic
Pieces of red or white cabbage without stalks (1 cabbage small)
Salt - pepper freshly ground
1-2 carrots whole
1 piece of sliced celery and a few sheets of celery
Implementation
Prepare to boil the beans by the known procedure.
We have them in the water the previous night, boil them for 5 minutes and we throw the first water, and then boil them for 15 minutes depending on the type of pot, we want them well cooked but not stuffed.
In a saucepan in olive oil, sauté 1 big onion with 2 cloves of garlic, add the pieces of cabbage by continuing the sauté.
Pour a minimum of salt pepper 1-2 carrots whole, and 1 piece of chopped celery,
Then we add water as much as it takes to cook our food.
5 minutes before the boil is completed add celery leaves to leave their aroma, and boiled beans without mixing.
We close the kitchen's eye and let the food covered with its perfumes.
In the composition of our dish we serve the cabbage that gives it a nest shape and in it we add our beans.With a bunch of patties we cut patterns of our choice and decorate.
Note/
This food is of Pontic origin usually cooked with red beans. There is also a variation that can be cooked from the surplus of our bean soup, or just boiled beans that we will have ready.
Good luck!!!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου