Αν θέλουμε ένα γλυκό νηστίσιμο τα λουκούμια είναι ότι καλύτερο μιας και κρατάνε και για αρκετό καιρό! Πολλές νοικοκυρές δεν έχουν καταπιαστεί με το λουκούμι γιατί θεωρούν πως είναι κάτι δύσκολο...Η συνταγή όμως αυτή θα μας πείσει πως είναι κάτι πολύ εύκολο απλά θέλει προσοχή!
Ας την δούμε σιγά σιγά!!!
👩🍳Λουκούμια περγαμόντο👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 24 λουκούμια μεγάλα
1 κούπα ζάχαρη
1/8 κούπας νερό ζεστό
1/4 κούπας σιρόπι από γλυκό περγαμόντο
4-5 κουταλιές νερό κρύο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη άχρωμη και άοσμη (φακελάκι)
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο προαιρετικά
1 κούπα ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 12 ως 15 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα πυκνό σιρόπι,ανακατεύοντας συχνά με ξύλινο κουτάλι.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και το σιρόπι από περγαμόντο και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά να βράσει και να ενσωματωθεί.
Ανακατεύουμε την ζελατίνη στο κρύο νερό την αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να φουσκώσει, και στην συνέχεια την ρίχνουμε στο σιρόπι μας ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αμέσως μετά την ζελατίνη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, και τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής που θα μας δώσουν το χρώμα κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια αλείφουμε ένα τάπερ ή σκεύος ορθογώνιο 8 επί 15 περίπου cm
με ελαιόλαδο καλά ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο στην συντήρηση γύρω στις 8 ώρες να παγώσει καλά. Το τελευταίο 5λεπτο πριν το κόψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη.
Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα και επάνω της το ινδοκάρυδο, αναποδογυρίζουμε το λουκούμι μας και το κόβουμε προσεκτικά σε κύβους διαμέτρου 3 Χ 3 εκατοστών.
Σημείωση. Το υλικό μας πρέπει να είναι πολύ στεγνό για να μην μας αφήσει υγρασία στο τύλιγμα με το ινδοκάρυδο. Η συνταγή είναι απαγορευτική σε όσους κάνουν δίαιτα.
Καλή επιτυχία!
If we want a sweeter sweetie the loukoumia is best because they keep it for a long time! Many housewives have not gotten into the delight because they think it's a difficult one ... But this recipe will convince us that it's something very easy just wants attention!
Let's see it slowly !!!
👩Loukoumia bergamot 👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 24 large louds
1 cup of sugar
1/8 cup hot water
1/4 cup of sweet bergamot syrup
4-5 tablespoons of cold water
1 pinch of salt
1 tablespoon gelatin powder colorless and odorless (sachet)
1 tablespoon of lemon juice
1-2 drops of confectionary yellow color optional
1 cup of inking for wrapping
Implementation
In a saucepan, put the warm water with sugar and salt and simmer for 12 to 15 minutes until a dense syrup is obtained, often stirring with a wooden spoon. When it is almost ready, add the bergamot syrup and leave another 2 minutes to boil and be integrated.
Stir the gelatin in the cold water and let it sprinkle for five minutes, then pour it into the syrup until it is completely dissolved.
Immediately after the gelatin, add the lemon juice and the drops of pastry that will give us the color and stir very well.
Next, smear a rectangular saucepan or rectangle 8 for about 15 cm
with olive oil well pour into our mixture and put it in the refrigerator in the maintenance around 8 hours to freeze well. The last 5 minutes before we cut it we put it in the freezer.
We straighten a cardboard on our workbench and the inocard, top up our loukoumi and carefully cut into cubes of 3 x 3 cm in diameter.
Note. Our material must be very dry to prevent moisture from sticking to the inoculum. The recipe is forbidden to those who are on a diet.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Ας την δούμε σιγά σιγά!!!
👩🍳Λουκούμια περγαμόντο👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά για 24 λουκούμια μεγάλα
1 κούπα ζάχαρη
1/8 κούπας νερό ζεστό
1/4 κούπας σιρόπι από γλυκό περγαμόντο
4-5 κουταλιές νερό κρύο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη άχρωμη και άοσμη (φακελάκι)
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο προαιρετικά
1 κούπα ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 12 ως 15 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα πυκνό σιρόπι,ανακατεύοντας συχνά με ξύλινο κουτάλι.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και το σιρόπι από περγαμόντο και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά να βράσει και να ενσωματωθεί.
Ανακατεύουμε την ζελατίνη στο κρύο νερό την αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να φουσκώσει, και στην συνέχεια την ρίχνουμε στο σιρόπι μας ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αμέσως μετά την ζελατίνη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, και τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής που θα μας δώσουν το χρώμα κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια αλείφουμε ένα τάπερ ή σκεύος ορθογώνιο 8 επί 15 περίπου cm
με ελαιόλαδο καλά ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο στην συντήρηση γύρω στις 8 ώρες να παγώσει καλά. Το τελευταίο 5λεπτο πριν το κόψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη.
Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα και επάνω της το ινδοκάρυδο, αναποδογυρίζουμε το λουκούμι μας και το κόβουμε προσεκτικά σε κύβους διαμέτρου 3 Χ 3 εκατοστών.
Σημείωση. Το υλικό μας πρέπει να είναι πολύ στεγνό για να μην μας αφήσει υγρασία στο τύλιγμα με το ινδοκάρυδο. Η συνταγή είναι απαγορευτική σε όσους κάνουν δίαιτα.
Καλή επιτυχία!
If we want a sweeter sweetie the loukoumia is best because they keep it for a long time! Many housewives have not gotten into the delight because they think it's a difficult one ... But this recipe will convince us that it's something very easy just wants attention!
Let's see it slowly !!!
👩Loukoumia bergamot 👩
Recipe Helen Dimi
Materials for 24 large louds
1 cup of sugar
1/8 cup hot water
1/4 cup of sweet bergamot syrup
4-5 tablespoons of cold water
1 pinch of salt
1 tablespoon gelatin powder colorless and odorless (sachet)
1 tablespoon of lemon juice
1-2 drops of confectionary yellow color optional
1 cup of inking for wrapping
Implementation
In a saucepan, put the warm water with sugar and salt and simmer for 12 to 15 minutes until a dense syrup is obtained, often stirring with a wooden spoon. When it is almost ready, add the bergamot syrup and leave another 2 minutes to boil and be integrated.
Stir the gelatin in the cold water and let it sprinkle for five minutes, then pour it into the syrup until it is completely dissolved.
Immediately after the gelatin, add the lemon juice and the drops of pastry that will give us the color and stir very well.
Next, smear a rectangular saucepan or rectangle 8 for about 15 cm
with olive oil well pour into our mixture and put it in the refrigerator in the maintenance around 8 hours to freeze well. The last 5 minutes before we cut it we put it in the freezer.
We straighten a cardboard on our workbench and the inocard, top up our loukoumi and carefully cut into cubes of 3 x 3 cm in diameter.
Note. Our material must be very dry to prevent moisture from sticking to the inoculum. The recipe is forbidden to those who are on a diet.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου