Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Lingouini με μελάνι & σουπιές - Lingouini with ink & cuttlefish

Lingouini με μελάνι & σουπιές ένα πιάτο ιδιαίτερο σε γεύση και σε χρώμα που η δοκιμή του συναρπάζει!!!




👩‍🍳Lingouini με σουπιές👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Helen Dimi

Υλικά για 3 άτομα

400 gr Lingouini
αλάτι-πιπέρι λευκό
800gr σουπιές και το μελάνι τους
2 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας
2 κρεμμύδια κόκκινα ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο ξύδι
πιπέρι σε πολύχρωμους κόκκους
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Βράζουμε τα Lingouini σιμιγδαλιού σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου, al dente τα στραγγίζουμε και όπως είναι ζεστά τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι κ΄πιπέρι 1/2 κούπα μικρή ζωμό προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς και το βούτυρο. Σε 1-2 λεπτά είναι έτοιμα.

Σε 1/2 κούπα νερό χωρίς λάδι βράζουμε τις σουπιές σε σιγανή φωτιά για 3/4 της ώρας.
Σε 2 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τις βρασμένες σουπιές για 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε  μπαλσάμικο ξύδι και σβήνουμε. Μόλις εξατμιστεί το μπαλσάμικο ρίχνουμε 1 κούπας ζωμό από τις βρασμένες σουπιές,αλάτι πιπέρι σε πολύχρωμους κόκκους, τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το φαγητό μέχρι να δέσει με την σάλτσα του,15-20 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε τα lingouini και δίπλα τις σουπιές τελειώνουμε το πιάτο μας προσθέτοντας πολύχρωμους κόκκους πιπεριού προαιρετικά!
Καλή επιτυχία!



Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου