Τούρτα σοκολάτα μια συνταγή διαίτης όταν έχουμε ανάγκη για γλυκό!!!
Κρατήστε στις σημειώσεις σας την συνταγή θα σας βγάλει πολλές φορές από το αδιέξοδο...
👩🍳 Τούρτα σοκολάτα (Διαίτης)👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Παντεσπάνι
Υλικά
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ή 1 μπέικιν
120 gr σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι
2 -3 σταγόνες ροδόνερου
Εκτέλεση
Με μίξερ χτυπάμε 4 αυγά μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη με την μέθοδο bain marie.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κακάο μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και 120 gr σιμιγδάλι ψιλό.κι αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες ροδόνερου συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για ορισμένα λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα σοκολάτας
Υλικά
8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κούπες νερό
4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
1 ράβδο βανίλιας
8-10 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη.
Σε σκεύος τεφάλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε το νερό,το κακάο,κι αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μια ράβδο βανίλιας και την ζάχαρη φρουκτόζη. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Κρέμα σαντιγί.
Υλικά
1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy 250 gr
3-4 κουταλιές ροδόνερο
2 κουταλιές κακάο
Προαιρετικά 2-3 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη
Χτυπάμε 1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy με τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέχρι να διογκωθεί.Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Σιρόπι
Το παντεσπάνι εφόσον κρυώσει το κόβουμε σε 3 οριζόντια κομμάτια και τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που έβρασε για 5 λεπτά και που αποτελείται από 3/4 της κούπας νερό με 3 κουταλιές φρουκτόζη και 1 βανίλια.
Συνθέτουμε το γλυκό μας σε πιατέλα.
Στρώνουμε στην βάση παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, από πάνω απλώνουμε την κρέμα σιμιγδαλιού ενναλάξ,και τέλος την σαντιγί Στολίζουμε με σοκολάτα στέβια black τριμμένη και σπιτικό γλυκό κεράσι με γλυκαντικό.
Σημείωση/ Οι διαβητικοί θα χρησιμοποιήσου στέβια.
Τα υλικά είναι για μία τούρτα 10 - 12 τεμαχίων,και είναι 1 κομμάτι η μερίδα μας.. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τάρτα χρησιμοποιούμε ακριβώς την μισή δόση υλικών.
Καλή επιτυχία!
Chocolate cake a diet recipe when we need sweet !!!
Keep in your notes the recipe will often take you out of the dead end ...
👩 Chocolate cake (Diet) 👩
Recipe Helen Dimi
Sponge cake
Materials
4 eggs
4 tablespoons of fructose sugar
2 tablespoons of cocoa
1 teaspoon of soda or 1 baking powder
120 gr of fine semolina or alfalfa
2 -3 drops of rose water
Implementation
With a mixer, we knock 4 eggs together with 4 tablespoons of fructose sugar using the bain marie method.
Remove from heat and add 2 tablespoons of cocoa soup together with 1 teaspoon of soda and 120 gr of fine semolina and sprinkle with a few drops of rose water and continue blowing at the high speed of the mixer for a few minutes until the mixture is homogenized.
Bake at 180 degrees for 15 - 20 minutes.
Chocolate cream
Materials
8 tablespoons of fine semolina
3 cups of water
4 tablespoons of cocoa powder
1 vanilla stick
8-10 tablespoons of fructose sugar.
In a saucepan, add the semolina and saute it to take some color. Add the water, the cocoa, and let the cream stick.
Shortly before descending from the fire we add a vanilla bar and sugar fructose. Remove the cream from the fire and let it cool covered with a membrane.
Cream whipped cream.
Materials
1 box of whipped cream Morfat Creamy 250 gr
3-4 tablespoons of rose water
2 tablespoons of cocoa
Optionally 2-3 tablespoons of fructose sugar
Beat 1 can of Morfat Creamy whipped cream with the remaining ingredients together until it swells. Leave in the refrigerator.
Syrup
The sponge cake, if it is cooled, cut into 3 horizontal pieces and syrup with syrup that boils for 5 minutes and consists of 3/4 cup water with 3 tablespoons of fructose and 1 vanilla.
We compose our sweet on a platter.
Pour on the bottom of the sponge cake, top the semolina cream over, and finally the whipped cream. Decorate with chocolate, stevia black grated and homemade sweet cherry with a sweetener.
Note / The materials are for a cake of 10-12 pieces, and it is 1 piece our portion. If we want to make a tart we use exactly half the material.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Κρατήστε στις σημειώσεις σας την συνταγή θα σας βγάλει πολλές φορές από το αδιέξοδο...
👩🍳 Τούρτα σοκολάτα (Διαίτης)👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Παντεσπάνι
Υλικά
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ή 1 μπέικιν
120 gr σιμιγδάλι ψιλό ή αλεύρι
2 -3 σταγόνες ροδόνερου
Εκτέλεση
Με μίξερ χτυπάμε 4 αυγά μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη με την μέθοδο bain marie.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κακάο μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και 120 gr σιμιγδάλι ψιλό.κι αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες ροδόνερου συνεχίζοντας το χτύπημα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ για ορισμένα λεπτά,έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Κρέμα σοκολάτας
Υλικά
8 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κούπες νερό
4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
1 ράβδο βανίλιας
8-10 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη.
Σε σκεύος τεφάλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε το νερό,το κακάο,κι αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μια ράβδο βανίλιας και την ζάχαρη φρουκτόζη. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Κρέμα σαντιγί.
Υλικά
1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy 250 gr
3-4 κουταλιές ροδόνερο
2 κουταλιές κακάο
Προαιρετικά 2-3 κουταλιές ζάχαρη φρουκτόζη
Χτυπάμε 1 κουτί σαντιγί Morfat Creamy με τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέχρι να διογκωθεί.Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Σιρόπι
Το παντεσπάνι εφόσον κρυώσει το κόβουμε σε 3 οριζόντια κομμάτια και τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που έβρασε για 5 λεπτά και που αποτελείται από 3/4 της κούπας νερό με 3 κουταλιές φρουκτόζη και 1 βανίλια.
Συνθέτουμε το γλυκό μας σε πιατέλα.
Στρώνουμε στην βάση παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, από πάνω απλώνουμε την κρέμα σιμιγδαλιού ενναλάξ,και τέλος την σαντιγί Στολίζουμε με σοκολάτα στέβια black τριμμένη και σπιτικό γλυκό κεράσι με γλυκαντικό.
Σημείωση/ Οι διαβητικοί θα χρησιμοποιήσου στέβια.
Τα υλικά είναι για μία τούρτα 10 - 12 τεμαχίων,και είναι 1 κομμάτι η μερίδα μας.. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τάρτα χρησιμοποιούμε ακριβώς την μισή δόση υλικών.
Καλή επιτυχία!
Chocolate cake a diet recipe when we need sweet !!!
Keep in your notes the recipe will often take you out of the dead end ...
👩 Chocolate cake (Diet) 👩
Recipe Helen Dimi
Sponge cake
Materials
4 eggs
4 tablespoons of fructose sugar
2 tablespoons of cocoa
1 teaspoon of soda or 1 baking powder
120 gr of fine semolina or alfalfa
2 -3 drops of rose water
Implementation
With a mixer, we knock 4 eggs together with 4 tablespoons of fructose sugar using the bain marie method.
Remove from heat and add 2 tablespoons of cocoa soup together with 1 teaspoon of soda and 120 gr of fine semolina and sprinkle with a few drops of rose water and continue blowing at the high speed of the mixer for a few minutes until the mixture is homogenized.
Bake at 180 degrees for 15 - 20 minutes.
Chocolate cream
Materials
8 tablespoons of fine semolina
3 cups of water
4 tablespoons of cocoa powder
1 vanilla stick
8-10 tablespoons of fructose sugar.
In a saucepan, add the semolina and saute it to take some color. Add the water, the cocoa, and let the cream stick.
Shortly before descending from the fire we add a vanilla bar and sugar fructose. Remove the cream from the fire and let it cool covered with a membrane.
Cream whipped cream.
Materials
1 box of whipped cream Morfat Creamy 250 gr
3-4 tablespoons of rose water
2 tablespoons of cocoa
Optionally 2-3 tablespoons of fructose sugar
Beat 1 can of Morfat Creamy whipped cream with the remaining ingredients together until it swells. Leave in the refrigerator.
Syrup
The sponge cake, if it is cooled, cut into 3 horizontal pieces and syrup with syrup that boils for 5 minutes and consists of 3/4 cup water with 3 tablespoons of fructose and 1 vanilla.
We compose our sweet on a platter.
Pour on the bottom of the sponge cake, top the semolina cream over, and finally the whipped cream. Decorate with chocolate, stevia black grated and homemade sweet cherry with a sweetener.
Note / The materials are for a cake of 10-12 pieces, and it is 1 piece our portion. If we want to make a tart we use exactly half the material.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου