Ένας έξυπνος τρόπος δώσουμε στα παιδιά τις βιταμίνες από σπανάκι και καρότο ακόμα και αν δεν τρώνε τα λαχανικά.. ή γιατί όχι να κάνουμε κάτι διαφορετικό για εμάς τα μεγάλα παιδιά...
👩🍳Ψωμάκια με καρότο η σπανάκι👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά για τα ψωμάκια με καρότο
2 καρότα μεγάλα
50 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια νερό χλιαρό νερό
1 κουτάλι γλυκού μάγια ξηρή
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει.
Εκτέλεση
Περνάω από το μπλέντερ τα καρότα με το γάλα να πολτοποιηθούν
Βάζω τη μαγιά στο νερό και την αφήνω να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω 200 γραμμάρια αλεύρι το αλάτι και ανοίγω μια λακκούβα στη μέση προσθέτω τα πολτοποιημένα καρότα και το νερό με την μαγιά.
Ανακατεύω καλά, προσθέτω αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα μαλακό ζυμάρι που να κολλάει ελαφρά στα χέρια μου.
Δίνω σχήμα στα ψωμάκια μου πασπαλίζω με σουσάμι και αφήνω μια ώρα σκεπασμένα με μια πετσέτα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά.. πάντα ανάλογα το φούρνο κανονίζουμε θερμοκρασία και ώρα.
Για τα ψωμάκια με σπανάκι κάνω την ίδια συνταγή και εκτέλεση αφαιρώντας τα καρότα και προσθέτοντας φρέσκα 150 -200 γραμμάρια περίπου φύλλα από σπανάκι που περνάω πάλι από το μπλέντερ με το γάλα.
Καλή επιτυχία!
A clever way we give children vitamins from spinach and carrot even if they do not eat vegetables .. or why not do something different for us the big kids ...
👩 Carrot breads or spinach 👩
Recipe Maria Karanikola
Ingredients for carrot breads
2 large carrots
50 grams of milk
250 grams of lukewarm water
1 spoonful of sweet spells dry
1 spoonful of salt
Sesame for sprinkling
Flour for all purposes as long as it gets up.
Implementation
I pass through the blender the carrots with the milk to be crushed
I put the yeast in the water and let it turn on for 10 minutes.
In a large bowl I put 200 grams of salt flour and open a puddle in the middle add the powdered carrots and the water with the yeast.
Stir well, add flour a little bit and knead until I have a soft dough that sticks slightly in my hands.
I shape my bread rolls with sesame seeds and leave an hour covered with a towel.
I cook at 200 degrees for 40 - 45 minutes .. always depending on the oven we set temperature and time.
For spinach breads I do the same recipe and performance by removing the carrots and adding fresh 150-200 grams of spinach leaves that I pass again from the blender to the milk.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
👩🍳Ψωμάκια με καρότο η σπανάκι👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά για τα ψωμάκια με καρότο
2 καρότα μεγάλα
50 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια νερό χλιαρό νερό
1 κουτάλι γλυκού μάγια ξηρή
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει.
Εκτέλεση
Περνάω από το μπλέντερ τα καρότα με το γάλα να πολτοποιηθούν
Βάζω τη μαγιά στο νερό και την αφήνω να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω 200 γραμμάρια αλεύρι το αλάτι και ανοίγω μια λακκούβα στη μέση προσθέτω τα πολτοποιημένα καρότα και το νερό με την μαγιά.
Ανακατεύω καλά, προσθέτω αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα μαλακό ζυμάρι που να κολλάει ελαφρά στα χέρια μου.
Δίνω σχήμα στα ψωμάκια μου πασπαλίζω με σουσάμι και αφήνω μια ώρα σκεπασμένα με μια πετσέτα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά.. πάντα ανάλογα το φούρνο κανονίζουμε θερμοκρασία και ώρα.
Για τα ψωμάκια με σπανάκι κάνω την ίδια συνταγή και εκτέλεση αφαιρώντας τα καρότα και προσθέτοντας φρέσκα 150 -200 γραμμάρια περίπου φύλλα από σπανάκι που περνάω πάλι από το μπλέντερ με το γάλα.
Καλή επιτυχία!
A clever way we give children vitamins from spinach and carrot even if they do not eat vegetables .. or why not do something different for us the big kids ...
👩 Carrot breads or spinach 👩
Recipe Maria Karanikola
Ingredients for carrot breads
2 large carrots
50 grams of milk
250 grams of lukewarm water
1 spoonful of sweet spells dry
1 spoonful of salt
Sesame for sprinkling
Flour for all purposes as long as it gets up.
Implementation
I pass through the blender the carrots with the milk to be crushed
I put the yeast in the water and let it turn on for 10 minutes.
In a large bowl I put 200 grams of salt flour and open a puddle in the middle add the powdered carrots and the water with the yeast.
Stir well, add flour a little bit and knead until I have a soft dough that sticks slightly in my hands.
I shape my bread rolls with sesame seeds and leave an hour covered with a towel.
I cook at 200 degrees for 40 - 45 minutes .. always depending on the oven we set temperature and time.
For spinach breads I do the same recipe and performance by removing the carrots and adding fresh 150-200 grams of spinach leaves that I pass again from the blender to the milk.
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου