Λέγεται ότι το ατζέμ πιλάφι κάπου στα βάθη της Ανατολής σε ένα βασιλικό συμπόσιο το γεύτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος,του άρεσε τόσο η γεύση του που το έφερε στην Μακεδονία και από εκεί μαθεύτηκε και σε όλη την Αρχαία Ελλάδα!!!
Αλήθεια ή μύθος όπως και να΄χει είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα το οποίο μας αρέσει!!!
Ας δούμε βήμα βήμα την συνταγή!!!
👩🍳 Ατζέμ πιλάφ (Νηστίσιμο)👩🍳
Συνταγή Helen Dimi
Υλικά :
1/4 κούπας κριθαράκι σιμιγδαλιού
3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές φυτική μαργαρίνη
Αλάτι - πιπέρι
Υλικά για τον ζωμό
1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδου
1 φύλλο δάφνης
1 καρότο
3 κούπες νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα υλικά του ζωμού,και τα βάζουμε ολόκληρα τα λαχανικά να βράσουν και να αφήσουν όλο το άρωμα τους στον ζωμό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κριθαράκι,ανακατεύουμε με μια κουτάλα ξύλινη μέχρι να μαυρίσει αρκετά.
Στο ενδιάμεσο του σοταρίσματος κρατάμε σε ένα πιάτο από 2-3 κουταλιές κριθαράκι από διάφορα στάδια ψησίματος.
Κρατάμε και το εντελώς μαύρο για το στόλισμα του πιάτου.
Στην συνέχεια σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ρύζι μας να σοταριστεί. Μόλις γίνει προσθέτουμε το κριθαράκι 2,5 κούπες ζωμό λαχανικών,αλάτι - πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να βράσει.Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι.
Μόλις πιει όλα τα υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά, βάζουμε πάνω στην κατσαρόλα μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι μας κι αφήνουμε να πάρει τους υδρατμούς του.
Στο σερβίρισμα στολίζουμε με λίγο μαύρο κριθαράκι το οποίο αντισταθμίζει την ισσοροπία του πιάτου και σε όποιον αρέσει η πικρή γεύση μπορεί να δοκιμάσει!
Σημείωση/ Συνδυάζεται με ψητά κρέατα και πουλερικά!
Καλή επιτυχία!
It is said that the pilaf of the Orient in the depths of the East at a royal banquet was celebrated by Alexander the Great, he liked the taste of it that brought it to Macedonia and from there it was learned in all Ancient Greece !!!
Truth or myth as it is, is a great treat that we like !!!
Let's look at the recipe step by step!
👩Atzem pilaf ( Impossible) 👩
Recipe Helen Dimi
Materials:
1/4 cup semolina barley
3/4 cup carolina rice
2 tablespoons of vegetable margarine
Salt Pepper
Materials for broth
1 medium onion red
1 clove of garlic
1 bay leaf
1 carrot
3 cups of water
Implementation
We clean the ingredients of the broth, and we put the whole vegetables to boil and leave all their flavor in the broth.
In a saucepan, put a tablespoon of butter to heat and add the barley, mix it with a wooden spoon until it gets dark enough.
In the middle of the sauté, we keep on a plate of 2-3 tablespoons of barley from several stages of baking. We also keep it completely black for the decoration of the dish.
Then put in a clean saucepan a tablespoon of butter to heat and add our rice to sauté. Once the barley has been added, add 2.5 cups of vegetable broth, salt and pepper, and leave the food in a low heat to boil. Put it well with a wooden spoon.
As soon as all the liquids are drunk, remove the heat from the fire, put a clean towel over the pot and lid and let it get its water vapor.
In the serving we decorate with a little black barley that compensates for the balance of the dish and anyone who likes the bitter taste can try!
Note / Combined with grilled meats and poultry!
Good luck!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
You will also find us at the following links!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου