Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Κολοκυθένια φύλλα (Νηστίσιμη Καλύμνου) - zucchini with rice of Kalymnos


Ένας από τους τρόπους που κάνουμε αυτό το φαγητό σε περίοδο νηστείας στο νησί μου είναι  αυτός με πράσινα κολοκυθάκια και ρύζι,και γευόμαστε κάτι πολύ νόστιμο
Ο συνδυασμός από τα πράσινα κολοκυθάκια με μάραθο και την φρέσκια μέντα δένουν μεταξύ τους αρμονικά και πλημμυρίζει το στόμα γεύσεις και άρωμα!!!


































👩‍🍳Κολοκυθένια φύλλα (Νηστίσιμη Καλύμνου)👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

4 μεγάλα κολοκυθάκια πράσινα
2 ντομάτες φρέσκιες
2 κόκκινα κρεμμύδια
1/2 μάτσο μαϊντανό
10 -12 φρέσκα φύλλα μέντας
1/2 μάτσο μάραθο
1 λεμόνι το χυμό του
100 γραμμάρια ελαιόλαδο για μέσα στη γέμιση και επιπλέον 150 γραμμάρια για τον βρασμό του φαγητού.
2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
100 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
Αλάτι -πιπέρι μαύρο και λίγο πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση

Κόβω σε μικρούς κύβους τα κολοκυθάκια τις ντομάτες και το κρεμμύδι..
Ψιλοκόβω τα φρέσκα φύλλα μέντας του μαϊντανου και τον μάραθο τα βάζω όλα μαζί σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα 100 γραμμάρια από το λάδι.
Ανακατεύω καλά και παίρνω ένα ένα αμπελόφυλλο βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνω καλά φτιάχνοντας μικρές μπουκιές.
Τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα ένα ένα μέχρι να τελειώσω
Όταν είναι έτοιμα όλα προσθέτω τα 150 γραμμάρια ελαιόλαδο, πάνω βάζω ένα πιάτο που θα τα σκεπάζει για να μην μου ανοίξουν τα φύλλα,και προσθέτω νερό ζεστό που να τα σκεπάζει πολύ καλά.
Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι περίπου 35-40 λεπτά.
Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά και κρύα, ειδικά με επιπλέον φρέσκο λεμόνι στο σερβίρισμα!!!

Σημείωση
Εναλλακτικά του πάει και το αυγολέμονο αν δεν νηστεύουμε.
Καλή επιτυχία!



















One of the ways we make this fasting food on my island is the one with green courgettes and rice, and we taste something very tasty
The combination of green zucchini with fennel and fresh mint blend together harmoniously and mouths taste and aroma !!!

👩  zucchini with rice of Kalymnos 👩
👩Recipe Maria Karanikola

Materials

4 large zucchini green
2 fresh tomatoes
2 red onions
1/2 bunch of parsley
10 -12 fresh mint leaves
1/2 bunch of fennel
1 lemon juice
100 grams of olive oil in the filling and 150 grams for the boiling of the food.
2 tablespoons of tomato paste
100 grams of nugget rice
Salt - pepper black and a little red pepper


Implementation

I cut into small cubes zucchini tomatoes and onion ..
Chop the fresh mint leaves of parsley and the fennel I put them all together in a basin with all the other ingredients and 100 grams of oil.
Stir well and I take one vine leaf to put a tablespoon of the filling and close it well making small bites.
I put them in a pot one by one until I finish
When it's ready, add 150 grams of olive oil, top up a dish that covers them to keep the leaves open, and add warm water to cover them very well.
Boil them in a low heat until the rice softens about 35-40 minutes.
Eat the same pleasantly warm and cold, especially with extra fresh lemon served !!!

Note
Alternatively, the egg-lemon does not go fast.
Good luck!



Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου