Ένα ρύζι tricolore με πολλά αρώματα, γεμάτο με έντονες μυρωδιές που αφήνουν στο στόμα μια ευχάριστη έκρηξη γεύσης...
Πιάτο διαίτης και νηστίσιμο που συνδυάζετε με σαλάτα παντζάρι σε κρίνα!!!
👩🍳Ρύζι tricolore σαλάτα 👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά για το ρύζι
300 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
1 μικρό παντζάρι
Αλάτι πιπέρι
2 φρέσκες ντομάτες πολύ ώριμες
1 κουτάλι σούπας κάρυ
1 κουταλιά μικρή πάπρικα
1 κουταλιά μικρή σαφράν
1 κουταλιά μικρή σκόνη μουστάρδας
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χωρίζω το ρύζι σε 3 μέρη
Παίρνω τα πρώτα 100 γραμμάρια τα βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα με τις ώριμες ντομάτες τριμμένες λίγο ελαιόλαδο Την πάπρικα αλάτι πιπέρι τα περνάω να πάρουν μια βράση και συμπληρώνω λίγο λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι...
Μοιράζω το ρύζι σε 3 ίσα μέρη και τοποθετώ σε φόρμες ατομικές πιέζοντας με ένα κουτάλι Καλά ..
Ετοιμάζω το δεύτερο μέρος από το ρύζι..
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο με το κάρυ να κάψει ελαφρά και σοτάρω τα 100 γραμμάρια ρύζι προσθέτω ελάχιστο αλάτι και την σκόνη μουστάρδας με το κάρυ συμπληρώνω αρκετό νερό και αφήνω να βράσει καλά.
Το σουρώνω να στραγγίσει καλά και το μοιράζω πάλι σε 3 ίσα μέρη που τα βάζω πάνω από το ρύζι που εχω είδη στις φόρμες..
Τώρα θα κάνω και το τελευταίο μέρος από το ρύζι ..
Σε μια μικρή κατσαρόλα θα βάλω νερό το παντζάρι καλά πλυμένο και όχι καθαρισμένο κομμένο στα 4. και το ρύζι με αλάτι και πιπέρι και το σαφράν. Εδώ μπορείτε να βάλετε περισσότερο αλάτι γιατί το παντζάρι είναι γλυκό από τη φύση του.
Αφού βράσει και μαλακώσει το ρύζι στραγγίζω και βάζω πάνω από τα υπόλοιπα ρύζια πιέζοντας πάντα καλά.
Θα τα βγάλω από τις φόρμες και θα τα σερβίρω με σαλάτα λαχανικών,και θα στολίσω με παντζάρι και καλαμπόκι μπέιμπη.
Η σαλάτα μου αποτελείται από λάχανο ψιλοκομμένο κόκκινο και άσπρο, καρότο τριμμένο με καλαμπόκι βραστό, αλάτι - πιπέρι και ελαιόλαδο.
Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε κρέας δίπλα ψητό, λεμονάτο , κοκκινιστό κλπ
Καλή επιτυχία!
👩Rice tricolore salad 👩
Recipe Maria Karanikola
A rice with many aromas filled with intense smells that leave a pleasant taste of taste in the mouth ...
Rice materials
300 grams of basmati rice
1 small beetle
Salt Pepper
2 fresh tomatoes very mature
1 spoonful of curry
1 tablespoon of small paprika
1 tablespoon of small saffron
1 tablespoon of mustard powder
5-6 tablespoons of olive oil
Implementation
I divide the rice into 3 parts
I take the first 100 grams I put in a small pot with the ripe tomatoes grated a little olive oil Paprika salt pepper I take them to boil and add a little water until the rice is softened ...
I share the rice in 3 equal parts and place in individual forms by pressing with a spoon Well ..
I prepare the second part of the rice ..
In a small saucepan I put a little olive oil with the curry burn slightly and sauté the 100 grams of rice add minimal salt and mustard powder with curry I fill in enough water and let it boil well.
I strain it to drain well and reshare it in three equal parts that I put over the rice I have in the forms.
Now I'll do the last part of the rice ..
In a small saucepan I will put the beetroot well washed and not cleaned cut into 4. and rice with salt and pepper and saffron. Here you can put more salt because the beetroot is sweet of its nature.
After boiling and softening rice I drain and put over the remaining rice always pressing well.
I will take them out of the molds and serve them with a vegetable salad, and I will decorate beetroots and bean beans.
My salad is made of cabbage chopped red and white, carrots grated with boiled corn, salt - pepper and olive oil.
Note:
We can put meat next to roast, lemon, broth,
Good luck!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου