Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Γλυκό κουταλιού κεράσι -  Sweet spoon of cherry

Ένα γλυκό νοσταλγικό που δεν έλειπε από κανένα σπίτι από παλιά...γλυκό από την κληρονομιά της γιαγιάς μας μελωμένο τραγανό και πολύ πολύ αρωματικό!!!








👩‍🍳 Γλυκό κουταλιού κεράσι👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

1.300 γραμμάρια κεράσια ποικιλίας τραγανά
1.300 γραμμάρια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω με μία φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο τα κεράσια από τα κουκούτσια.

Βάζω τη ζάχαρη με το νερό να πάρει μια βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το μισό λεμόνι όπως είναι με τον φλοιό του.
Το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια προσθέτω τα κεράσια, και πάλι το βάζω σε σιγανή φωτιά  να βράσει για 10-15 λεπτά.
Από τη στιγμή που μπαίνουν τα κεράσια είμαι πάνω από τη κατσαρόλα και προσέχω να βγάζω τους αφρούς που δημιουργούνται,γιατί θα ξεχειλίσει αφενός και αφετέρου θα αφήσει ίχνη άσχημα στο γλυκό μου.

Μόλις περάσει ο χρόνος των 15 λεπτών με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τα κεράσια και αφήνω να δέσει το σιρόπι στο σημείο που θέλω περίπου 5 λεπτά.
Στο τέλος εφόσον έχει δέσει το σιρόπι προσθέτω πάλι τα κεράσια μέσα  και την βανίλια, κι αφαιρώ το λεμόνι.
Σβήνω την φωτιά και αποθηκέυω σε αποστειρωμένα βάζα με την γνωστή μέθοδο της αποστείρωσης. Διατηρείται 1 χρόνο.
Καλή επιτυχία!





A sweet nostalgic that was not missing from any old house ... sweet from our grandmother's heritage, crisp and very aromatic!

👩 Sweet  spoon of cherry 👩
Recipe Maria Karanikola

Materialls

1,300 grams of cherry variety crunchy
1,300 grams of sugar
2 vanilla capsules
1/2 lemon

Implementation

Wash and clean with a hairpin or with the special tool the cherries from the pips.

I put the sugar with the water to boil and once the sugar melts add half of the lemon as it is with its bark.
I remove it from the fire and let it cool a bit and then add the cherries, and again I put it in a low heat to boil for 10-15 minutes.
Once the cherries are in, I'm over the saucepan and I watch the foams that are created, because it will overflow, on the one hand, and on the other hand it will leave traces bad for my sweet.

Once the 15 minute time has elapsed with a laced scoop, remove the cherries and let the syrup attach to the point where I want about 5 minutes.
Finally, once the syrup has been tied, I add the cherries back in and the vanilla, and remove the lemon.
I turn off the fire and store in sterile jars using the known method of sterilization. It is kept for 1 year.
Good luck!




Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!


Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου