Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Αλίπαστα ψάρια σπιτικά Σκουμπριά & Κολεοί - Salted fish homemade Mackerel & Coleles

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο λέει η λαϊκή ρήση...
Η καλή νοικοκυρά φαίνεται από το κελάρι της έλεγε η μάνα μου...Μια συμβουλή την οποία υιοθέτησα και μέχρι σήμερα βλέπω πάντα το κελάρι μου να είναι γεμάτο από σπιτικά προϊόντα φτιαγμένα από μένα. Σήμερα θα σας δείξω έναν εύκολο τρόπο να κάνουμε σκουμπριά ή κολιούς παστά για να τα έχουμε όλο τον χρόνο να βγάζουμε στο τραπέζι μας μαζί με τα όσπρια, ή όταν πίνουμε τσιπουράκι!






👩‍🍳Αλίπαστα ψάρια σπιτικά Σκουμπριά & Κολεοί 👩‍🍳
👩‍🍳Συνταγή Helen Dimi

Υλικά
1 κιλό ψάρια σκουμπριά ή κολεοί
1 κιλό αλάτι ημίχοντρο ή χοντρό
1 τάπερ πλαστικό ή γυάλινο

Εκτέλεση΄
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια μας.
Στρώνουμε στον πάτο του τάπερ αλάτι να καλύψει καλά την επιφάνεια του.
Στρώνουμε εναλλάξ τα ψάρια με ενδιάμεσες στρώσεις από αλάτι μέχρι να γεμίσουμε το τάπερ. Επάνω από την τελευταία σειρά στρώνουμε αρκετό αλάτι.
Καθαρίζουμε το τάπερ και το κρατάμε στην άκρη στην κουζίνα μας.
Για ένα μήνα κάθε μέρα στραγγίζουμε προσεκτικά τα υγρά που μας αφήνουν τα ψάρια,και προσθέτουμε λίγο αλάτι ώστε να τα σκεπάζει καλά.
Την πρώτη μέρα θα βγάλει 1/2 ποτήρι υγρά και κάθε μέρα συνεχώς θα μειώνονται τα υγρά του.
Όταν πλέον δεν βγάζει καθόλου υγρά είναι έτοιμα προς βρώση αλλά και για αποθήκευση. Όπως είναι το τάπερ το κρατάμε σε δροσερό μέρος στο κελάρι μας!

Σημείωση. Στο σερβίρισμα τα πλένουμε καλά να φύγει το αλάτι και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι στο πιάτο μας.
Καλή επιτυχία!






















Everything in his time and the hustle in August says the popular saying ...
The good housewife looks from the cellar her mother said ... One advice that I have adopted so far I always see my cellar full of homemade products made by me. Today I will show you an easy way to make mackerel or wicker sticks so that we can have them all the time on our table with the pulses or when we drink ouzo!

👩 Salted fish homemade Mackerel & Coleles 👩
👩Recipe Helen Dimi

Materials
1 kg of mackerel fish or chicks
1 kg salt semi-thick or coarse
1 plastic or glass top

Implementation
We clean and wash our fish.
We lay on the bottom of the salt pad to cover its surface well.
Alternately lay the fish with salt layers until it is full. Above the last row we strain enough salt.
We clean the pot and keep it aside in our kitchen.
For one month every day drain carefully the fluids that the fish leave, and add some salt to cover them well.
On the first day he will take 1/2 glass of liquids and every day his fluids will be reduced.
When no extra liquid is ready for eating and storage. Like the cap, we keep it in a cool place in our cellar!

Note. In the serving, wash them well to leave the salt and add olive oil and vinegar to our dish.
Good luck!





Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου