Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Χωριάτικη πίτα με κιμά - pie with minced meat

Μια υπέροχη κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο απλή στην δομή της και εύκολη που θα την δοκιμάσουμε μαζί με την παρέα με το καφεδάκι μας!!!
Ας δούμε την συνταγή!!!



💘 Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο 💘
Συνταγή Διαίτης Helen Dimi

Υλικά ζύμης
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
μια κουταλιά ξύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
500 - 600 γρ περίπου αλεύρι.

Υλικά γέμισης
500 gr κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι- πιπέρι -ρίγανη και κόλιαντρο κατά προσέγγιση.
Στο τέλος ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ωμό ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό 1 κουταλιά κοφτή αλάτι,μια κουταλιά ξύδι το ελαιόλαδο 500 - 600 γρ περίπου αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Γέμιση
Σοτάρουμε σε τηγάνι τεφάλ το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τον κιμά,προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι-  ρίγανη και κόλιαντρο κατά προσέγγιση κι ανακατεύουμε καλά.Στην συνέχεια ρίχνουμε μία κούπα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει καλά τα υγρά του. Στο τέλος ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο στην γέμιση μας.

Φύλλα
Ανοίγουμε 3 φύλλα 20 εκατοστών μαζί, ανάμεσα τους με μια κουταλιά ελαιόλαδο,και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους,στο μέγεθος του ταψιού μας.Χρειαζόμαστε 2 τέτοια φύλλα.
Συνθέτουμε την πίτα με ένα φύλλο από κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στην μέση γέμιση κιμά,κι από πάνω άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με επάλειψη ελαιόλαδου την πίτα μας.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς 45-50 λεπτά της ώρας περίπου.
Σε δίαιτα 3 κομμάτια η μερίδα περίπου 5 επί 10 cm
Καλή επιτυχία!

💘 Pies with peasant leaf 💘
Diet Recipe Helen Dimi

Materials
1 cup of lukewarm water
1 tablespoon of salt
a spoonful of vinegar
4 tablespoon olive oil
500 - 600 g of flour.

Filling materials
500 gr beef mince
1 dry red onion grated
3-4 fresh onions finely chopped
salt-pepper-crisp and coriander approximately.
Finally, add 3-4 tablespoons of raw olive oil

Implementation
Dough
1 cup lukewarm water 1 tablespoon of salt, one tablespoon of vinegar, olive oil ,500 - 600 gr of flour.
Knead until we reach a soft dough that does not stick to our hands, and leave it half an hour to rest.

Stuffing
Slice a bunch of green onions with minced meat, add salt-pepper-oregano and coriander, and stir well. Then we add a cup of water and let it boil in a low heat until it dries well. At the end, add raw olive oil to our stuffing.

Leaves
Open 3 sheets of 20 cm together, with a spoonful of olive oil, and open them on a sheet of larger size, the size of our pan. We need 2 such sheets.
We compose the pie with a sheet of paper on a baking sheet. In the middle stuffed mince, and above another leaf. We spread olive oil on our pie.
Bake at 180 degrees 45-50 minutes approx.
On a 3-piece diet the portion about 5 by 10 cm
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου