Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Πως φτιάχνω Σπιτικό κασέρι - How to Make Homemade Kasser

Σπιτικό κασέρι ...το παραδοσιακό μας τυρί φτιαγμένο με πολύ πολύ εύκολο τρόπο για να το έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας!!!



👩‍🍳 Πως φτιάχνω Σπιτικό κασέρι👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά
4 κιλά γάλα πρόβειο
1 κουταλάκι κιτρικό οξύ [ Λεμόντουζο ~ Ξυνό σκόνη]
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 καλούπι πλαστικό [Πανεράκι]
1 τουλπάνι [Γάζα Τσαντίλα]

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κιτρικό οξύ.
Θα δούμε ότι το γάλα έκοψε, έγινε κομμάτια,τότε ρίχνουμε το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει κι αποσύρουμε από την φωτιά.

Παίρνουμε ένα καλούπι με μια γάζα [τουλπάνι] και βάζουμε το μείγμα εκεί και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά να φύγουν τα υγρά του. Στρώνουμε καλά το μείγμα με κουτάλι να πάρει ωραία θέση στο καλούπι μας,και βάζουμε ένα βάρος επάνω του,προσωπικά έβαλα μια πέτρα.
Το αφήνουμε 4-5 ώρες με το βάρος και στην συνέχεια το βγάζουμε από το τουλπάνι και το τοποθετούμε το κασέρι μας στο ψυγείο,είναι πλέον έτοιμο για να το δοκιμάσουμε!

Σημείωση. Το γνήσιο σπιτικό κασέρι παίρνει αυτό το λευκό χρώμα,όπως λευκό είναι το γάλα. Το έτοιμο κασέρι παίρνει κίτρινο χρώμα διότι βάζουν μέσα πατάτα.
Καλή επιτυχία!



Homemade kaseri ... our traditional cheese made in a very easy way to have it
everyday at our table !!!

👩🍳 How to Make HomemadeYellow cheese
Recipe Helen Dimi

Materials
4 kg of sheep's milk
1 teaspoon of citric acid [Lemontuzo ~ Xinho dust]
1 tablespoon of salt
1 mold plastic [Panier]
1 talpan [Gaza Tsadila]

Implementation
Put the milk in a saucepan over the fire and just boil add the citric acid.
We will see that the milk cut, it became pieces, then we add the salt and stir.
Allow 2 minutes to boil and withdraw from the fire.

We take a mold with a gauze and put the mixture there and let it drain well to remove its liquids. Spread the mixture well with a spoon to take a nice place in our mold, and put a weight on it, personally I put a stone.
Leave it for 4-5 hours with the weight and then remove it from the towel and put it in the refrigerator, ready to try it !.

Note. The original homemade kasser gets this white color, like white milk. The ready-made kasser gets yellow because they put potatoes inside.
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

You will also find us at the following links!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου