Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας (διαίτης) - Eggplants with tomato sauce

 Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας γεύση καλοκαιρινή με τα αρώματα του κήπου μας..Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να έχουμε τα δικά μας κηπευτικά και αρωματικά δίπλα μας!!! Θέλεις...Κόβεις 2 μελιτζάνες-2-3 ντομάτες και φρέσκο δυόσμο και μαιντανό κι έτοιμο το φαγητό!!!Και διαίτης παρακαλώ!!!














👩‍🍳 Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας 👩‍🍳
Συνταγή Helen Dimi

Υλικά
2 Μελιτζάνες φλάσκες

Υλικά σάλτσας

4- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι φρέσκο ντοματοχυμό ή pumaro χωρίς ζάχαρη.
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη κατά προσέγγιση
1 πιπεράκι τσίλι προαιρετικά
φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άλλου αρωματικού

Εκτέλεση

Πλένουμε κόβουμε φέτες ρίχνουμε αλάτι στις μελιτζάνες, και τις αφήνουμε να βγάλουν τα πικρά υγρά μισή ώρα περίπου.
Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου

Σάλτσα

Σε βαθύ σκεύος σοτάρουμε σε 4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο να πάρει χρώμα,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά προσέγγιση 1 πιπεράκι τσίλι και όσο χρειάζεται νερό περίπου μια κούπα και αφήνουμε να βράσουν.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασμού ρίχνουμε τα φρέσκα αρωματικά για να αφήσουν το άρωμα τους.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες τις οποίες τυλίγουμε σε ρολά στο πιάτο μας, με την σάλτσα πάνω τους!

Σημείωση. Ελαιόλαδο βάλαμε μόνο στην σάλτσα μας, δεν τηγανίσαμε και δεν λαδώσαμε στο ταψί τις μελιτζάνες έτσι το φαγητό μας έγινε ποιο ελαφρύ και κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή!
Καλή επιιτυχία!










 Eggplant flavored tomato sauce with summer garden fragrances mas..Giati here in Greece we have learned to have our own vegetables and herbs next to us !!! You want ... Cut 2 eggplants-2-3 tomatoes and fresh mint and salty and ready to eat !!! And diet please !!!

👩🍳 Aubergines with tomato sauce 👩🍳
Recipe Helen Dimi

Materials
2 Aubergine flakes

Sauce materials

4-5 tablespoons of olive oil
1 red onion grated
2 cloves of garlic
1 glass of fresh tomato sauce or sugar-free puma.
salt - pepper - oregano approximately
1 chili pepper optional
fresh leaves of mint or other aromatic

Implementation

Wash slices, add salt to aubergines, and let them take out the bitter liquids for about half an hour.
Spread them in greaves and bake at 200 degrees for about 25 minutes

Sauce

In a deep dish, sauté on 4 to 5 tablespoons of olive oil the onion with the garlic to take color, add the tomato juice.
Add salt pepper oregano approximately 1 chili pepper and as long as water needs about a cup and let it boil.
Shortly before the boil is finished, add fresh flavors to leave their aroma.
Serve the aubergines that we wrap in rolls on our plate, with the sauce on top of them!

Note. Olive oil was put only in our sauce, we did not fry and did not bake the eggplant in the pan, so our food became light and suitable for those who are eating!
Good luck!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!


Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου