Ένα πιάτο ιδιαίτερο που νομίζω ξεχωρίζει μέσα στις συνταγές μας είνα οι λαχανοντολμάδες από κόκκινο λάχανο, και από όσο ξέρω δεν έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο άλλη φορά εκτός από εμάς πάλι πέρσι μέσα από την σελίδα μας στο faces book!!!
👩🍳Ντολμάδες με κόκκινο λάχανο 👩🍳
👩🍳Συνταγή Helen Dimi
Υλικά
2 κούπες ρύζι καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια κόκκινα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγα φύλλα αποξηραμένης ή φρέσκιας μέντας
Αλάτι - πιπέρι.
1/4 κούπας ελαιόλαδο και 3-4 κουταλιές από πάνω στην γάστρα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κόκκινο λάχανο
Σε ένα σκεύος ετοιμάζουμε την γέμιση ωμή με όλα τα υλικά μας, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά!
Ζεματάμε φύλλα κόκκινου λάχανου για 4 -5 λεπτά από την αρχή του βρασμού.
Στρώνουμε στην γάστρα φύλλα ζεματισμένου λάχανου.
Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τοποθετούμε στην γάστρα.
Τοποθετούμε κι από επάνω τους φύλλα ζεματισμένου λάχανου.
Βάζουμε ζωμό από αυτό που βράσαμε τα φύλλα του λάχανου να τα σκεπάζει καλά και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο..
Ψήνουμε στον φούρνο της κουζίνας στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με χυμό από φρέσκο λεμόνι!
Σημείωση. Η ίδια συνταγή γίνεται και με άσπρο λάχανο ή με αμπελόφυλλα.Γίνεται και με προσθήκη κιμά στην γέμιση!
Καλή επιτυχία!
A special dish that I think stands out in our recipes is the red cabbage leaves, and as far as I know, it has not been released on the internet anytime other than us again around our faces book!!!
👩Dolomites with red cabbage 👩
👩Recipe Helen Dimi
Materials
2 cups of Carolina rice
2 dries red onions
4-5 fresh onions
1/2 cup dill finely chopped
1/2 cup mint chopped
a few sheets of dried or fresh mint
Salt Pepper.
1/4 cup olive oil and 3-4 tablespoons on top of the hull
Juice of 1 lemon
1 red cabbage
In a utensil, prepare the raw filling with all our ingredients, and mix them very well!
Heat leaves of red cabbage for 4-5 minutes from the beginning of boiling.
Roll the cabbage leaves in the hull.
Roll the raspberries and put them in the hat.
We also place the leaves of hot cabbage on top.
We put broth from what we boiled the cabbage leaves to cover them well and 3-4 tablespoons of olive oil.
Bake in the oven at 180 degrees about 1 hour and 10 minutes.
Serve with fresh lemon juice!
Note. The same recipe is made with white cabbage or with vine leaves. It is also made with the addition of minced meat in the filling!
Good luck!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
You will also find us at the following links!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου