Γλυκό κουταλιού ντοματάκι με ασπρισμένο αμύγδαλο,τόσο ξεχωριστό γλύκισμα και τόσο εύκολο!!!
Πάμε να δούμε την συνταγή!!!
Γλυκό κουταλιού ντοματάκι
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Το γλυκό αυτό.έγινε πειραματικά.. οι αναλογίες και η εκτέλεση είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως στην ντομάτα....
Βγήκε πολύ καλό και είμαι χαρούμενη που είχα καλό αποτέλεσμα!!!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι.
500 γραμμάρια ντοματάκι Baby ποικιλίας ρόμα
( στην Ελλάδα το λέμε βεργάκι στο νησί μου )
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
15-20 γαρίφαλα ολόκληρα
1 ξυλάκι κανέλα
Μισό λεμόνι το χυμό του
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα από σιρόπι βανίλιας.
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση...
Κάνω ζεμαάτισμα και ξεφλούδισμα στις ντομάτες.
Περνάω από το φούρνο τα αμύγδαλα για να πάρουν μυρωδιά καβουρδισμένου..
Βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη το γαρίφαλο και την κανέλα.
Μετά από δέκα λεπτά βρασμού προσθέτω τα ντοματάκια τα αμύγδαλα και αφήνω να δέσει το σιρόπι.
5 λεπτά πριν κατεβάσω προσθέτω το χυμό από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα πάντα και φυλάω σε δροσερό σκιερό μέρος.
Καλή επιτυχία!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Sweet spoon of tomato
Recipe Maria Karanikola
This sweet was experimentally done .. the proportions and execution is completely different from what we usually do in tomato ....
It was very good and I'm happy to have a good result !!!
The materials I used are.
500 grams of tomato Baby variety of pomegranate
(in Greece we call it a bergach in my island)
2 cups of sugar
2 glasses of water
15-20 whole carnations
1 stick of cinnamon
Half a lemon juice
1 tablespoon vanilla syrup extract.
1 cup of almonds whitened
Implementation...
I do leavening and peeling on tomatoes.
I pour the almonds from the oven to get roasted smell.
I set to boil the water with sugar the carnation and cinnamon.
After ten minutes of boiling add the tomatoes and almonds and let the syrup fasten.
5 minutes before descending I add juice from lemon and vanilla extract.
Store in sterile jars always and keep in a cool, shady place.
Good luck!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου