Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Χωριάτικη Μπουγάτσα με κρέμα - Traditional bougatsa with cream

Χωριάτικη Μπουγάτσα με κρέμα Άλλη γεύση από την έτοιμη...


Χωριάτικη Μπουγάτσα με κρέμα
Συνταγή Helen Dimi

Ζύμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ξύδι
1/2 κούπα μικρή ελαιόλαδο
600gr περίπου αλεύρι
Ζυμώνουμε ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο γάλα κρύο 0% λιπαρά μαζί με 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό,και 200 gr ζάχαρη στέβια ή φρουκτόζη. Αρωματίζουμε με 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και αφήνουμε την κρέμα μέχρι να πήξει σε σιγανή φωτιά. ( Ελαφρύ δέσιμο)

Φύλλα
Ανοίγουμε 3 φύλλα 20 εκατοστών μαζί,ανάμεσα τους με μια κουταλιά ελαιόλαδο,και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους, στο μέγεθος του ταψιού μας. Χρειαζόμαστε 2 τέτοια φύλλα.

Συνθέτουμε την πίτα με 1 φύλλο από κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.Στην μέση βάζουμε την γέμιση κρέμας κι από πάνω άλλο 1 φύλλο. Τελειώνουμε με επάλειψη ελαιολάδου την πίτα μας.

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς 3/4 της ώρας περίπου
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε κανέλα Κευλάνης και προαιρετικά άχνη στέβιας.

Συμβουλή.  Στην περίπτωση της μπουγάτσας αποφεύγουμε να πάρουμε έτοιμη λόγω του βουτύρου,και χρησιμοποιήσαμε μόνο ελαιόλαδο.επίσης χρησιμοποιούμε ζάχαρη στέβιας!
Σε δίαιτα όταν έχουμε μέσα στην ημέρα 1 τόσο βαρύ πιάτο τρώμε ελαφρά στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας! 

Traditional bougatsa with cream

Dough
1 cup of lukewarm water
1 tablespoon of salt
1 tablespoon of vinegar
1/2 cup of small olive oil
About 600g of flour
Knead until we reach a soft dough that does not stick to our hands, and leave it half an hour to rest.

Cream
In a pot we put 1 liter of cold milk 0% fat together with 10 tablespoons fine semolina, and 200 grams of stew or fructose sugar. Sprinkle with 1 teaspoon of lemon or orange zest and leave the cream until it thickens on a mild fire. (Lightweight Binding)

Leaves
Open 3 sheets of 20 cm together, with a spoonful of olive oil, and open them on a sheet of larger size, the size of our pan. We need 2 such cards.

Complement the pie with 1 sheet of paper from the bottom of the pan with a sheet of paper. In the middle, we put the cream filling and 1 other sheet on the top. We finish our olive oil spreading with our olive oil.

Bake at 180 degrees about 3/4 hour approx
Served with cinnamon cinnamon and optionally stew.

Advice. On a diet when we have in Day 1 such a heavy dish we eat lightly on the other meals of the day!

Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες  μας στο fasebook!

ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/

https://www.facebook.com/kos.s.5661

https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/

You will also find us at the following links!

Η μετάφραση έγινε από την Google translation

©® (Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας  πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.   
https://greekdietfoods.blogspot.com/ 
(Greek Diet Foods & X X XL  Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου