Τώρα το καλοκαίρι που οι μελιτζάνες είναι σε αφθονία ας εκμεταλλευτούμε και ας τις απολαύσουμε με ποικίλους τρόπους...
Σήμερα επέλεξα να τις κάνω κεφτέδες αρωματικούς με αρκετά μπαχαρικά μαζί που κάνουν το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο γευστικό και ευχάριστο!!!
👩🍳Κεφτεδάκια μελιτζάνας👩🍳
👩🍳Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά
3 μελιτζάνες καθαρισμένες από τον εξωτερικό φλοιό τους
1 κουτάλι γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουτάλι σούπας αλεύρι καλά γεμάτη
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι μαύρο
1/2 κουτάλι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτάλι γλυκού ρίγανη
1/2 πιπεριά
1/2 κρεμμύδι
Αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνι.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις μελιτζάνες από τον φλοιό τους ρίχνω λίγο αλάτι κι αφήνω στην άκρη να βγάλουν την πίκρα τους.
Τρίβω στο χοντρό μαχαίρι του τρίφτη το κρεμμύδι την πιπεριά και τις μελιτζάνες και
Τα βάζω σε μια πετσέτα τύπου γάζα, και τα σφίγγω καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια τα βάζω σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά μπαχαρικά και μυρωδικά μαζί και τα ανακατεύω καλά δίνοντας το σχήμα στους κεφτέδες μου.
Τα τοποθετώ σε ένα δίσκο αφού τα περάσω με αλεύρι και τα αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο.
(Αυτό είναι ένα μυστικό που κάνω για να σφίξει η ζύμη καλά επειδή δεν έχει αυγό )
Έπειτα κάνω τηγάνισμα σε καυτό και μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα,και σερβίρω ζεστά!!!
Καλή επιτυχία!
👩Aubergine meatballs👩
👩🍳Recipe Maria Karanikola
Now that summer aubergines are in abundance let us take advantage of and enjoy them in a variety of ways ...
Today I chose to make them fragrant meatballs with enough spices together that make the final result more delicious and pleasant !!!
Materials
3 aubergines cleaned from their outer bark
1 spoonful of ginger powder
1 spoonful of salt
1 tablespoon flour well filled
1/2 cup of chopped parsley
1/2 tablespoon of sweet pepper black
1/2 spoon of sweet paprika sweet
1 spoon of sweet oregano
1/2 pepper
1/2 onion
Flour for pan and oil for pan.
Implementation
I clean the aubergines from their bark I drop a little salt and leave to the edge to get their bitterness.
I rub in the thick grater knife the onion pepper and aubergines and
I put them on a gauze towel, and I tighten them well to get their liquids out.
I then put them in a basin with all the other spices and herbs together and mix them well to shape my meatballs.
I put them on a tray after I have them flour and leave them for 1 hour in the fridge.
(This is a secret I'm doing to dough the dough well because it does not have an egg)
Then I do frying in hot and plenty of oil until they get color, and I serve hot !!!
Good luck!
Θα μας βρείτε και στους κάτωθι συνδέσμους που είναι η ομάδα μας,και οι σελίδες μας στο fasebook!
ΟΜΑΔΑ
https://www.facebook.com/groups/Aposimeradiatrofimenoukaifantasia/
https://www.facebook.com/kos.s.5661
https://www.facebook.com/diatrofimenoukaifantasia/
You will also find us at the following links!
Η μετάφραση έγινε από την Google translation
©® (Greek Diet Foods & X X XL Cooking! )Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού από αυτό το ιστολόγιο. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση της παρούσας σελίδας πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια μας, να φέρει την υπογραφή μας, και την ταυτότητα του ιστολογίου.
https://greekdietfoods.blogspot.com/
(Greek Diet Foods & X X XL Cooking! ) Helen Dimi & Maria Καρανικόλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου